Genieten van uw terrasoverkapping in de winter

Wij laten u zien hoe u volop kunt genieten tijdens de koude dagen van uw tuin. Het winterseizoen betekent niet het einde van uw tuinplezier. Het biedt juist kansen om optimaal te kunnen genieten en profiteren van uw terrasoverkapping. De temperaturen dalen, het wordt eerder donker. Dan is uw overkapping de ‘place to be’.

Voordelen terrasoverkapping in de winter

Niet alleen in de zomer kunnen genieten van uw tuin
In warmte genieten van uw tuin
Sfeervolle extra huiskamer

 

tuin gemaakt door tuinarchitect PUUR Groen

 

Terrasoverkapping dichtmaken voor in de winter

Wij snappen dat het niet verleidelijk is om in de kou buiten onder uw terrasoverkapping te zitten. Daarom raden wij het aan om uw overkapping dicht te maken voor de wintermaanden. Zo kunt u bijvoorbeeld met heaters uw overkapping warm houden en ook in de winter buiten zitten. Om uw overkapping dicht te maken kan er gedacht worden aan verschillende opties. Voor ieders wensen en behoefte is er een oplossing.

Overkapping dichtmaken met glazen wanden

De keuze is reuze wanneer het gaat over glazen wanden. Zo kan er gekozen worden voor glazen schuifwanden, draaisystemen en vouwwanden. Uw overkapping dichtmaken met glazen wanden is een geschikte methode om in de winter buiten te kunnen zitten in de winter.

+ Wind- en regen dicht

+ Houdt warmte uitstekend binnen

+ Geniet van uitzicht op uw tuin

– Meestal duurder dan andere wanden

– Minder privacy dan andere wanden

Overkapping dichtmaken met vaste wanden

U kunt er ook voor kiezen om uw terrasoverkapping af te sluiten met vaste wanden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld wanden van aluminium, bakstenen, metselwerk of houten wanden. Iedere vorm heeft een eigen sfeer. Uw overkapping dichtmaken met vaste wanden is een geschikte methode om in de winter buiten te kunnen zitten in de winter.

+ Wind- en regen dicht

+ Beter voor isolatie 

+ Privacy

– Geen uitzicht op uw tuin

Overkapping dichtmaken met zeil

Toch kiezen voor een eenvoudigere oplossing? Dan is zeil wellicht een optie. U kunt hierbij kiezen voor afsluitbaar zeil met klittenband, rits of een magneetstrip. Ook kan er gekozen worden voor een doorzichtig scherm, waardoor u blijft genieten van uw tuin.

+ Flexibel, tijdens warme dagen kunt u het zeil weghalen                            

+ Meerdere bevestigingsmogelijkheden

+ Keuze voor transparantie of privacy    

– Geen duurzaam materiaal

– Niet 100% stevig bij harde wind

Overkapping dichtmaken met screens

Wanneer u in de zomer vaak onder uw overkapping zit is dit wellicht een optie. Het is een relatief goedkope manier om uw overkapping dicht te maken. Deze kunnen handmatig of elektrisch omhoog of omlaag worden gehaald. Echter is deze optie voor de winter minder geschikt, omdat het geen kou tegen houdt.

+ Houdt wind en regen tegen                       

+ Houdt ook zon tegen

– Houdt geen kou tegen

– Wanneer de screens gesloten zijn en u  wilt eruit? Dan moet de screen eerst omhoog     

Overkapping dichtmaken met zijspie

Wilt u uw overkapping zo open mogelijk houden? Dan is de zijspie, ook wel spie genoemd, een uitstekende optie. Een zijspie is een driehoekig zijwandje die je in de bovenhoeken van de overkapping plaatst. Deze methode kan al veel wind tegenhouden die vanuit de bovenhoeken komen. Echter is deze optie niet geschikt voor de winter. Het houdt geen warmte en regen tegen.

+ Behoudt open karakter                  

+ Geniet van uitzicht op uw tuin

+ Goedkoopste optie

– Houdt niet alle wint en regen tegen

– Houdt geen warmte binnen

– Geen privacy 

Tips voor de inrichting van uw overkapping

Wanneer u de overkapping heeft dichtgemaakt, wilt u natuurlijk ook een gezellige sfeer creëren. Inrichten van uw overkapping klinkt simpel. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Denk aan de stijl die bij u past, welke meubels passen bij mijn stijl en overkapping, hoe zorg ik voor het beste licht en hoe maak ik het af met decoratie.

Kies de stijl voor jouw overkapping

Iedereen heeft een eigen voorkeur qua stijl. Daarom is het goed om na te denken welke stijl u wilt creëren voor uw terrasoverkapping. Gaat u voor strak, warm, natuurlijk of toch een Ibiza stijl. Wanneer u weet welke stijl het wordt kan er gekeken worden naar inspiratie. Dit kan bijvoorbeeld op Pinterest.

Meubelen uitzoeken

Eén van de belangrijkste invulling voor uw overkapping zijn de meubelen. Zo kan er gekozen worden voor een loungebank. Dit geeft een relaxte uitstraling en kunt u ontspannen. Denk ook eens aan stoelen en tafels. Samen met het geheel, bepaald dit de stijl en geeft het gezelligheid en warmte van uw terrasoverkapping.

Wilt u gaan voor modern en strak? Dan kunt u het beste kiezen voor tafel en stoelen met strakke lijnen met materialen zoals glas, chroom en leer.

Toch liever gaan voor een romantische en elegante sfeer? Dan kunt u het beste gaan kijken naar tafels en stoelen met verfijnde details en een klassieke uitstraling.

Past industrieel en stoer meer bij u? Dan kunt u het beste gaan voor ruwe materialen zoals staal en hout. Stoelen van metaal en robuuste tafels met onafgewerkte elementen kunnen een ruwe, loft-achtige uitstraling creëren.

Ook kunt u kijken naar een zen en minimalistische sfeer. Dit kunt u doen door stoelen en tafels te kiezen met een eenvoudig ontwerp en neutrale kleuren. Dit geeft een gevoel van rust en sereniteit

Verlichting

Tijdens de wintermaanden wordt het sneller donker. Met de juiste verlichting kunt u een warme sfeer creëren. Zo kunt u gaan voor hanglampen, maar ook voor wandlampen. Wanneer u kiest voor slimme verlichting, kunt u deze bedienen met uw mobiel en vanaf uw huis al aanzetten.

Decoratie

Decoratie, de ‘finishing touch’ van uw terrasoverkapping. Komt er een mooie vaas met bloemen of toch romantische kaarsen? Bedenk u goed welke decoratie bij uw stijl past. Zo maakt u uw overkapping helemaal af.

Bij tuinaanleg in de winter bent u klaar voor de eerste zonnestralen

Waar de meeste mensen Puur Groen benaderen wanneer de zon begint te schijnen is er een topdrukte en hierdoor minder tijd. Daarom zeggen wij altijd: ‘’ uw tuin aan laten leggen in de winter, is genieten in het voorjaar’’. Wanneer u uw tuin laat aanleggen in de winter, kunt u bij de aller eerste zonnestralen meteen genieten van uw nieuwe tuin.

Advies voor uw terrasoverkapping

Wilt u een terrasoverkapping in uw tuin of wilt u uw overkapping juist dichtmaken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met u mee en adviseren waar nodig. Wilt u meer informatie voor uw overkapping? Neem dan contact met ons!

Vraag om gratis advies!

©studiopsg.be PSG 0551 GrootZwembadtuin - Puur Groen

Advies voor uw droomtuin nodig?

Tuinen van Puur Groen de perfecte keuze, ook in de winter
Jarenlang ervaring en expertise in tuinontwerp, aanleg en onderhoud
Hoogwaardige materialen en planten van de beste kwekers
Uitstekende service en nazorg
Uw tuin klaar voor de eerste zonnestralen

Contact opnemen met de tuinarchitecten van PUUR Groen

Wilt u de mogelijkheden bespreken met een van onze tuinarchitecten of heeft u andere vragen? Neem contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Meer weten over onze tuinen en mogelijkheden, neem dan contact met ons op

Neem contact op
Neem contact op met(Vereist)