5 redenen waarom het gezond is om in de winter in uw tuin te zijn

In de winter gaan we massaal binnen zitten en komen we minder buiten in onze mooie tuin. Buiten dat het zonde is, dat er in de winter minder wordt genoten van de tuin. Heeft het doorbrengen in uw tuin in de winter meerdere voordelen voor uw gezondheid.

1. Buitenlucht in de winter maakt je gelukkiger

Wie wil er nou niet gelukkig zijn? Wanneer u naar buiten kijkt en uw tuin ziet, is dat natuurlijk al een geluksmomentje. Uit onderzoek is gebleken dat we bij daglicht het geluk hormoon aanmaken. Wanneer je tijdens de donkere winterdagen minder daglicht ziet, kan dit zeker invloed hebben op ons humeur. Daarom is het goed om in de winter ook lekker van uw tuin te genieten. Wij snappen dat de kou niet stimuleert. Neem daarom een lekkere deken mee of ga met een heater onder uw overkapping zitten.

2. Buitenlucht in de winter werkt stress verlagend

We ervaren in ons leven steeds meer stress. Wanneer u in de winter tijd doorbrengt in de tuin, geniet u van  natuurgeluiden. Deze geluiden, in combinatie met de buitenlucht geven ons rust en werken stress verlagend. Uit onderzoek is gebleken dat al binnen 3 minuten je hartslag, bloeddruk en spierspanning dalen wanneer u buiten in de tuin bent.

Prachtig landgoed in Ginkel aangelegd door de tuinarchitecten van PUUR GroenStrakke watertuin in Boxtel - Tuinarchitect en tuinontwerp - Puur Groen

3. Buitenlucht in de winter werkt stress verlagend

Door de kou brengen we in de winter minder tijd buiten door. Hierdoor nemen we minder frisse lucht op. De buitenlucht in uw tuin is schoner dan de lucht binnen in uw huis. Door het inademen van frisse lucht kunt u uw longen gezond houden. Dit kan bijdragen aan een betere ademhaling.

4. Buitenlucht in de winter werkt stress verlagend

Door de kou brengen we in de winter minder tijd buiten door. Hierdoor nemen we minder frisse lucht op. De buitenlucht in uw tuin is schoner dan de lucht binnen in uw huis. Door het inademen van frisse lucht kunt u uw longen gezond houden. Dit kan bijdragen aan een betere ademhaling.

5. Buitenlucht in de winter werkt stress verlagend

De laatste reden gaat over onze hersenen. Door in de buitenlicht te zijn, wordt de hersenfunctie gestimuleerd. Het bevorderd uw creativiteit en concentratievermogen.

Dus wat is uw reden om in de winter geen tijd meer door te brengen in uw prachtige tuin? Geniet daarom niet alleen in de zomer van uw tuin, maar ook in de winter! In warmte genieten van uw tuin in de winter? Dan is een terrasoverkapping de oplossing. Meer over overkappingen in de winter

Contact opnemen met de tuinarchitecten van PUUR Groen

Wilt u de mogelijkheden bespreken met een van onze tuinarchitecten of heeft u andere vragen? Neem contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Meer weten over onze tuinen en mogelijkheden, neem dan contact met ons op

Neem contact op
Neem contact op met(Vereist)